HTML

Élménybeszámolók

Üdvözöllek kedves olvasó! Ha szereted a természetet, a horgászatot, akkor itt a helyed! Remélem, az írásaimmal tudok neked segíteni, és néhány kellemes percet szerezni!

Elérhetőség

Galéria

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • nero2: Halak a parton, ti meg a vízbe. Ez így igazságos! Azért örülök, hogy nem esett bajotok. (2013.11.13. 22:29) Októberi mártózások
  • Halfdane: ...és külön gratulálok, hogy pár "bolondságmorzsát" sikerült az olvasók felé is közvetíteni. Hajrá! (2013.09.20. 10:42) Keserédes savanyúság
  • Largemouth: @Halfdane: Szia Andris! :) Ennél szebben, és jobban nem is fogalmazhattad volna meg! Többször is elröhögtem magam írás közben, így a cikk hangulata meg volt alapozva. Végre, megint egy igazi röhögő... (2013.09.19. 19:32) Keserédes savanyúság
  • Halfdane: Hahó Máté! Annak a kroásszonnak a hatása a cikk megírásáig tarthatott, ugyanis átjön belőle az az agyahagyott hülyéskedés, ami ott a csónakban mehetett. Sejtem, hogy izomlázatok, ha nem is a fáraszt... (2013.09.15. 21:54) Keserédes savanyúság
  • Halfdane: Hajrá Máté, csak így tovább!!! (2013.07.30. 14:19) Három nap a Tiszán (1. nap)
  • Utolsó 20

A törés

Largemouth 2012.12.01. 15:02

Megvan ! - kiáltott fel Andris - és a szák felé terelte halát. Nem is rossz, a hosszát olyan...

Na, de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a nap legelején. A helyszín megint a "Nagy csukák birodalma", a célpontok pedig ismét a krokik voltak...

SAM_1042.JPG

Komor időjárás jellemezte az egész napot...

Ezen a napon Andris barátommal vettük üldözőbe a tó hírhedt ragadozóit. Először a már jól bevált villanyoszlopoknál "macskáztunk le", illetve "macskáztunk volna le", de ez sajnos nem ment olyan könnyen, mivel a súlyon lévő kötél nem volt elég hosszú... Pedig az említett hely elég sekély volt. Mi lesz majd mély víznél ?! Szerencsére, a nap folyamán a szél iránya és erőssége mindvégig nekünk kedvezett, így "lehorgonyzás" nélkül is gond nélkül vallathattuk a vizet.

Mindketten Sandrával kezdtük a csukák zargatását. Fokozott figyelemmel ügyeltem minden mozdulatomra, hisz múltkor is nagyon hamar jelentkezett az első ragadozó. Ám a gyors jelentkezés ezúttal elmaradt. Se Andrisnak, se nekem nem adott semmit az első helyszín, így továbbálltunk a már jól bevált törésre ( nekem ez a kedvenc helyem a tavon ).

Ez a rész, mint mindig, most sem hagyott cserben. Horgásztársam épp beszélgetésbe elegyedett, amikor  felpöccintett Sandráját egy csuka agresszívan verte le. Láttam, hogy Andris rendkívül stressz-szelt fárasztás közben, amin egy cseppet sem csodálkoztam, mivel ez a hal szakíthatta volna meg a már több hónapja tartó balszerencsés sorozatát. Szerencsére, barátom győzedelmeskedett és boldogan emelte magasba jól megérdemelt "zsákmányát", ami egyben a személyes rekordját is jelentette.


SAM_1022.JPG

Ez a mosoly mindent elárul...

SAM_1025.JPG

C&R...

A pacsi után folytattuk a dobálást, hagytuk, hogy a szél vigyen minket, így párhuzamosan tudtuk vallatni a halat adó helyünket. Rendületlenül bíztunk abban, hogy itt még vár ránk valami.

A haltalan percekben is jó volt a hangulat, barátomról lerítt a boldogság... - "halat" lehetett fogatni vele ! :-)

Sok idő nem telt el, mikor az én szívem is hevesebben kezdett el verni, a csalimat ugyanis csuka koma hihetetlen falánksággal verte le. A fárasztás nem tartott sokáig, mivel a fekáknál már egy életre megtanultam, hogy nem szabad finomkodni ( ez persze az én véleményem ). Amikor feljött, meglepődtem, ugyanis nagyobbra saccoltam, de ahogy a mondás tartja: aki a kicsit nem becsüli...

SAM_1029.JPG

SAM_1031.JPG

Gyönyörű színek...

Én úgy vagyok vele, ha az első halamat megfogom, akkor már lejön rólam a teher, és sokkal nyugodtabban tudok pecázni !

A hal visszaengedése után egy pici szünet következett. Társam elment, hogy ital formájában felmelegedjen, én pedig a kötelező napi gubancomat csomózgattam ki. Nagy fáradtságok árán ugyan, de végre normálisan állt a zsinór a dobon, s ennek megörülve úgy gondoltam, dobálok egyedül egy picit. Ez azonban nem bizonyult jó döntésnek, mert ahogy felkeltem, azzal a lendülettel ellöktem a csónakot a parttól. Ez még nem is lett volna akkora baj, ha az evező nálam lett volna, de az a fűben pihent... Társam, egyben megmentőm segítségével megoldottuk valahogy a problémát. Sőt, még "forró" teát is kaptam tőle, amit sikeresen magamra öntöttem. :)

Na, de térjünk vissza a nap főszereplőihez, a halakhoz !

Reménykedtünk, hogy a már jól bevált törés ismét tartogat nekünk még valamit. Andris csalit váltott egy Savage gumi formájában, én viszont maradtam a "csukamágnes" Sandránál.

Megvan ! - kiáltott fel Andris, és a szák felé terelte a halát. Nem is rossz, a hosszát olyan 60-65 cm közé becsültük. Társainál picit kisebb volt, de ez egyáltalán nem érdekelt minket.

SAM_1050.JPG

SAM_1054.JPG

Szép, egészséges példány...

Miután a törés már nem adott több halat, még megnéztünk pár új helyet, de hiába, a csukák nem voltak étvágyuknál. Ha legalább kapások lettek volna... Olyan volt a víz, mintha üres lenne. Az ember egy idő után megunja a kapástalanságot, és egyre inkább a hazamenetel felé hajlik - így tettünk mi is.

Egyáltalán nem voltunk elkeseredve, végül is halszagúan tértünk haza. Ráadásul társamnak élete első komolyabb csukáját sikerült kifognia.

A mai nap is bizonyította hírnevét a "Nagy csukák birodalma" !

SAM_1064.JPG

Még visszatérünk !

 

 

Tordai Máté ( Largemouth )

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://largemouth.blog.hu/api/trackback/id/tr554940292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nero2 2012.12.02. 18:15:56

Szerintem jól sikerült. Van benne hal, sikerélmény, vicces jelenetek. Mi kell még? Gratula.

Halfdane 2012.12.02. 22:51:14

Máté, gratulálok, érezhetően egyre jobbak a cikkeid. Jól mondja Nero, mozgalmas is, humoros is, még az öniróniát sem hagytad ki. Ez külön jó pont! Gratulálok, sok ilyet, majd igyekszem sok cikkedhez modellt állni jobbnál jobb halakkal...:)

Largemouth 2012.12.03. 16:57:48

@nero2: Szia Balázs !
Köszönöm szépen!
Mi kell még? Hát, mondjuk egy nagy csuka, az még kellene ! :)

@Halfdane: Szia Andris !
Neked is köszönöm !
Remélem is, hogy még sok képet csinálhatok rólad ! :)
süti beállítások módosítása